Het aantal werkzoekenden in Limburg blijft zakken. Alleen in de groep van mensen die al twee jaar of meer werk zoeken, is er weinig vooruitgang. En dat heeft met verschillende factoren te maken.

Vergeleken met dezelfde maand in 2021, is het aantal werkzoekenden in Limburg in april gezakt met 13,5 procent tot 22.911. Dat blijkt uit de cijfers die Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V) bekendmaakte. Ook vergeleken met maart (23.175 werkzoekenden) blijft de werkloosheid in Limburg dalen. Limburg behoort daarmee, samen met West-Vlaanderen, tot de best presterende provincies van Vlaanderen. In heel Vlaanderen daalde het aantal werkzoekenden met 11,6 procent tot 181.052.

De werkzoekendengraad in Limburg - dat is het aandeel werkzoekenden in de beroepsactieve bevolking - zakt daarmee verder tot 5,6 procent. Daarmee blijft Limburg onder het Vlaamse cijfer van 5,7 procent, en komt Oost-Vlaanderen (5,5 procent) wel erg in het vizier.

In bijna alle categorieën doet Limburg het beter dan een jaar geleden. Vooral jongeren onder de 25 jaar stromen het vlotst door naar de arbeidsmarkt. Alleen bij 60-plussers is er weinig beweging en stijgt het aantal werkzoekenden lichtjes (+2,1 procent). Al blijft dat een redelijk beperkte groep.

Opvallend is de forse verbetering bij de groep die tussen de één en twee jaar werkzoekend is. Dat aantal ging in een jaar tijd met 30 procent naar beneden tot 3.744. Mensen die al twee jaar of meer werk zoeken, raken dan weer erg moeilijk aan de bak. Het blijft een erg grote groep van 9.215 Limburgers die al erg lang naar werk zoekt (-3,3 procent).

Geen prioriteit

“Hoe langer men werkloos is, hoe moeilijker men aan het werk raakt. Dat heeft onderzoek uitgewezen”, verklaart woordvoerster Joke Van Bommel van VDAB. “Het vraagt soms heel wat overtuigingskracht om hen zelf te laten geloven dat ze, mits begeleiding, zeker een plek kunnen vinden op de arbeidsmarkt.”

Daarnaast zijn er onder hen heel wat mensen voor wie een job op dit moment geen prioriteit heeft. “Zij worstelen bijvoorbeeld met fysieke of psychische problemen, of met grote financiële zorgen. Vooraleer we hen naar een job kunnen leiden, moeten eerst die problemen van de baan zijn. En tot slot zijn er toch nog wat vooroordelen bij werkgevers, die liever iemand in dienst nemen met recente werkervaring”, aldus Van Bommel.

De andere kant van de medaille: de alsmaar kleiner wordende groep van werkzoekenden betekent dat de arbeidsmarkt nog meer verhit en vacatures nog moeilijker raken ingevuld. “Daarom kijken we nu naar de grote groep van niet-actieven”, zegt Van Bommel. Ook minister Crevits kondigt op dat vlak maatregelen aan.

Dominiek Claes