WAREGEM.  “De renovatie van winkelcentrum het Pand is een schoolvoorbeeld van hoe een stad of gemeente de leegstand van handelspanden hoort aan te pakken”, vond minister Hilde Crevits bij haar bezoek aan Het Pand in opbouw.

“Waregem staat model voor Vlaanderen dat in tien jaar tijd van 54.000handelspanden terugviel op 44.000 winkels. En daarbovenop staat 11 procent van de commerciële panden leeg. Dat vraagt een globale aanpak van herstel en stimulering van de lokale commerciële kernen. Waregem is daar volop mee bezig”, zei Vlaams minister van Economie Hilde Crevits. Momenteel heeft de aannemer er alle bestaande winkelruimtes volledig gestript. Nu begint de heropbouw en renovatie die volgens planning duurt tot halfweg de grote vakantie 2022.

“Waregem toont perfect waar we op termijn met alle Vlaamse steden en gemeenten naar toe willen: een levendig centrum met een sterke handelskern waar het aangenaam wonen, werken en winkelen is. Met aanvullend de concentratie van administratie, Post, horeca, winkels en vrijetijdsbeleving op een enkele plek. Dat wordt hier mogelijk”, stelde minister Crevits.

Sinds februari is er het Investeringsfonds voor Handelpanden dat onder andere mogelijk maakt dat Vlaanderen voor handelskernvernieuwingen 30 procent tussenkomst met een maximum van 500.000 euro per stad of gemeente. Waregem heeft alvast deze subsidie aangevraagd. (DJW)

Inhoud ↑