Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft de nieuwe Hospitaalsite naast de Hamse Vitaz-ziekenhuiscampus officieel geopend. Naast het vroegere Fabiolaziekenhuis in de Hospitaalstraat bouwde het lokaal bestuur veertig assistentiewoningen en het nieuwe kinderdagverblijf De Zonnebloem voor 36 kindjes.

“Dit wordt een warm Wuitensnest in het centrum van onze gemeente”, stelt schepen van Samenleving en Gezin Ann Verschelden (CD&V). “Want op deze site is ook ruimte voor een leefgroep van Blijdorp voor mensen met een beperking, een project voor de opleiding en tewerkstelling van een 35-tal schoonmakers en het ambulante aanbod van het ziekenhuis. Met de start van een sociaal restaurant zetten we binnenkort een volgende stap in onze doelstelling om hier het sociaal weefsel te versterken met participatie van jong en oud, mobiel en minder-mobiel, allochtoon of autochtoon, werkenden en werklozen”, zegt Verschelden. “We bereiden ook de uitbouw van een lokaal dienstencentrum voor.”

Met de bouw van veertig assistentiewoningen en een kinderdagverblijf wil het bestuur een nood lenigen. “Ook in onze gemeente is de vraag naar kinderopvang groter dan het aanbod. Zowel in ons kinderdagverblijf als in de buitenschoolse opvang willen we bovendien inzetten op de opvang van sociaal kwetsbare kinderen. We hopen dat de Vlaamse overheid daar financiële ondersteuning voor zal bieden”, besloot Verschelden. (jvdv)