MOORSLEDE. Moorsledegem, de scholengroep die de scholen uit Moorslede en Ledegem omvat, organiseert bij de start van het nieuwe jaar traditiegetrouw een nieuwjaarsreceptie voor haar personeel. Tijdens de receptie werden enkele mensen in de bloemetjes gezet. Voorzitter Luc Deprez blikte ook vooruit op het komende jaar.

Vorig jaar werd de scholengemeenschap Moorsledegem uitgebreid met een nieuwe school. Vrije basisschool De Fontein in Passendale voegde zich bij de scholengemeenschap.

“De samenwerking verloopt naar wens. We mogen spreken van een win-win operatie. De neuzen wijzen in dezelfde richting”, aldus Luc Deprez, voorzitter van de raad van bestuur. Moorsledegem had graag ook een fusie aangegaan met StaHo, de scholengemeenschap waaronder de scholen in Staden en Hooglede vallen. “Van onze kant hebben wij veel energie geïnvesteerd om een fusie mogelijk te maken. Wij vinden het spijtig dat de fusie niet doorgaat, want ook hier was winst mogelijk.”

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Moorsledegem blikte Luc Deprez terug op 2018, een jaar waarin er heel wat nieuwbouwprojecten op til stonden. Zo werd in april de nieuwbouw in Rollegem-Kapelle officieel geopend en plaatste minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar de meiboom op de toekomstige nieuwbouw van de Peereboom in Ledegem.

“Ondertussen zijn er heel wat andere werken afgewerkt, in uitvoering of in voorbereiding”, aldus Luc Deprez. Zo beschikken de kinderen in de school in Ledegem sinds kort over een nieuw sanitair blok en is er een afdak en nieuwe fietsenberging in de school in Dadizele. Het gebouw in Rollegem-Kapelle krijgt nieuwe isolatie en verwarming.

“In 2019 zullen we verschillende werken opstarten.” Het voorgebouw van De Bunderboog in Moorslede wordt verfraaid en de school krijgt ook een nieuwe speelplaats. Ook de trappen worden er onder handen genomen. Ook in Slypskapelle wordt er een nieuwe speelplaats aangelegd. De school krijgt ook een nieuwe klas. In Dadizele hoopt de scholengemeenschap op een tempoversnelling voor de site rond de oude gebouwen van het Dadipark.

Een belangrijk project is de nieuwbouw in Sint-Eloois-Winkel. “We hopen de eerste steen van die nieuwbouw te kunnen realiseren bij het begin van het volgend schooljaar. De bouwvergunning wordt binnenkort ingediend”, aldus een hoopvolle Luc Deprez.

Jaarlijks worden tijdens de nieuwjaarsreceptie ook enkele mensen in de bloemetjes gezet. Enkele van de medewerkers binnen de scholengemeenschap gingen onlangs met pensioen. Annemie Seys was vele jaren leerkracht in het lager onderwijs in de vrije basisschool ’t Brugske in Dadizele. Jan Naert was in dezelfde school ook leerkracht in het lager, maar verzette ook heel wat werk als zorgcoördinator binnen de school en de scholengemeenschap. Hij was ook secretaris van het OCSG, het onderhandelingscomité van de scholengemeenschap.

Binnen de Raad van Bestuur werd afscheid genomen van Eric Callewaert. Hij stond in 2005 mee aan de wieg van Moorsledegem. Zowel Annemie, Jan als Eric kregen van de scholengemeenschap een kunstwerkje.

“Dat moet hen herinneren aan de vele leerlingen waarvoor ze het beste van zichzelf hebben gegeven”, aldus Luc Deprez. (Bert Feys)

Inhoud ↑