TORHOUT - Op dinsdag 20 september vanaf 19.30 uur in de polyvalente zaal van het Diocesaan Dienstenhuis Groenhove organiseert CD&V de eerste editie van de nieuwe talkshow Tor Talks, een klapke met. De politieke toppers Hilde Crevits (Vlaams minister) en Sammy Mahdi (nationaal voorzitter) zullen present zijn, net als burgemeester Kristof Audenaert en de zes gasten van uiteenlopend kaliber, die allen geïnterviewd worden: Nicolas Cool (voorzitter van Torhout Handelt), Jitske Debruyne (voorzitter Houtlands Jeugdensemble), Rien Deleu (Boekenmeester 2020), Marlies Parmentier (provinciaal ambassadeur Ik Koop Lokaal), Seppe Rotty (Volleyballer van het Jaar 2021-2022) en Korneel Warlop, de vice-president marketing bij de chocoladegigant Barry Callebaut. Van laatstgenoemde verscheen vorig jaar het boek Het Communicatie DNA. Allen zijn Torhoutenaren of uit Torhout afkomstig. Ze kennen het reilen en zeilen in de stad dus perfect. De moderator is Johan Strubbe, in een ver verleden ooit lokale CD&V-voorzitter.

Muzikale animatie door Meneer J. en Meester D.

Tussendoor wordt er voor muzikale animatie gezorgd dankzij een optreden door Meneer J. en Meester D., twee streekgenoten die sinds corona met hun humoristische liedjes in het sappige West-Vlaams furore maken. Het duo bestaat uit Jeffrey Dael en Dries Uyttenhove. Jeffrey is trouwens sinds vele jaren de medewerker van onze krant voor Kortemark. En hij kan een aardig mondje zingen.

De toegangsprijs bedraagt 5 euro, twee consumpties inbegrepen. Inschrijven gebeurt via CD&V-secretaris Dirk Demoen, 0489 40 45 06 of demoen.dirk@skynet.be. “Het is de bedoeling dat het een luchtige talkshow wordt”, zegt Dirk. “In geen geval een saaie bedoening. We willen er heel graag een topavond van maken. Iedereen is alvast welkom.” (JS)