Ook het wijkschooltje in Gijverinkhove, deelgemeente van Alveringem, krijgt nu nog jaar extra de tijd om voldoende kleuters te vinden.

Niet alleen 't Dambord in Damme, Het Lisblommetje in Zwankendamme en het Oosthoekschooltje in De Panne kregen van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) een extra jaar om op zoek te gaan naar voldoende kinderen. Ook het wijkschooltje van de Alveringemse deelgemeente Gijverinkhove kreeg nu een zogenaamde genadejaar.

“We zijn daar uiteraard heel blij mee”, zegt Jan Candaele, directeur van vrije basisschool De Verrekijker, met vestigingen in Alveringem, Stavele en Gijverinkhove. “In het wijkschooltje in Gijverinkhove hadden we altijd voldoende kleuters, maar vorig jaar waren het er maar drie. Zes is de norm om te blijven bestaan en dus gingen we ervan uit dat we zouden moeten sluiten.”

“Of we in het extra genadejaar extra kleuters kunnen vinden? We zullen het proberen. Er zijn wel jonge gezinnen in onze gemeente, maar verschillende ouders laten hun kinderen naar school gaan waar zij werken. We zullen in ieder geval ons best doen.” (mma)

mma

Inhoud ↑