SINT-NIKLAAS - Vorige vrijdag opende minister Hilde Crevits de nieuwe gebouwen van de Broederschool, afdeling biotechnische en sport, aan de Weverstraat. Vandaag zet de school haar deuren open. Er is een veeprijskamp voor rundvee, de leerlingen verkopen zelfgekweekte plantjes en er kan uiteraard kennis worden gemaakt met het lerarenkorps.

“Onze school is populair. Er lopen hier zowat 700 leerlingen school maar de inschrijvingen lopen steeds in een mum van tijd vol. De vraag naar meer ruimte lag dan ook al een tijdje op tafel”, aldus Joris Verbeke, directeur van de tweede en derde graad. Begin vorig jaar begon de bouw van een nieuw complex met een nieuwe sporthal met kleedruimtes, een polyvalente zaal met spiegelwand, refter, labo’s en administratieve lokalen.

“Alles werd gebouwd met de modernste technieken en er werd ook bijzonder gelet op de integratie in de omgeving. Veel raampartijen en een goede lichtinval maken het er aangenaam vertoeven”, legt de directeur uit. “In de labo’s kunnen de leerlingen over de modernste apparatuur beschikken. Daarnaast wordt er extra aandacht gegeven aan de toekomst van de landbouw en proberen we ook op ons niveau te kijken hoe we alles duurzamer kunnen maken”, klinkt het zowel bij Joris Verbeke als zijn collega Hilde Verhelst, directeur eerste graad.

De bouw werd deels gefinancierd met eigen middelen van Katholiek Onderwijs Land Van Waas en met Agion-subsidies. “Deze investering onderstreept ook de inspanningen die we doen om het beste in onze leerlingen naar boven te halen. Onze school biedt kansen om verder te studeren in een breed spectrum van zowel wetenschappelijke als technische richtingen. Er groeien ook mensen door in de richting van de zorg en het onderwijs,” besluit de directie. (IVEL)