POPERINGE. Het Sint-Janscollege krijgt een subsidie van 77.874 euro voor de aankoop van een nieuwe brander voor de verwarming.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) investeert 1,8 miljoen euro in 14 energiebesparende projecten in schoolgebouwen in het basis- en secundair onderwijs in West-Vlaanderen. De projecten verlagen de CO2-uitstoot. Het gaat om een totale investeringskost van 3,5 miljoen euro. In 2019 komt er nog eens bijna 21 miljoen euro bij voor het energie-efficiënter maken van scholen in het leerplicht- en hoger onderwijs in heel Vlaanderen. Het is één van de concrete klimaatacties van de onderwijssector. In totaal investeert onderwijs in heel Vlaanderen tussen 2016 en 2019 zo 54 miljoen euro in klimaatinitiatieven om de CO2-uitstoot te verminderen en onze samenleving meer klimaatneutraal te maken.

“Onze school zal 111.313 euro investeren in een nieuwe brander voor de verwarming. Deze zal worden gebruikt voor verschillende gebouwen op onze campus. Hiertoe maakten wij een subsidiedossier op. Van het kabinet van minister van Onderwijs Hilde Crevits krijgen we hiervoor een subsidie van 77.874 euro. Maar we moeten wel nog wachten op de toekenning van de gelden”, aldus adjunct-directrice Angelique Clauw. (AHP)

Inhoud ↑