De Ooievaar krijgt subsidies voor grote uitbreidingswerken. De school verwacht binnenkort 320 leerlingen op een locatie met de bouw van een nieuwe wijk en de integratie van de vestiging aan de Brugseweg.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits kent 135.800 euro toe aan vrije basisschool De Ooievaar in Poelkapelle voor uitbreidingswerken van de vestiging aan de Nieuwplaats. “De vestiging aan de Brugseweg wordt overgebracht naar de Nieuwplaats, goed voor een totaal van 220 leerlingen”, zegt directeur Luc Vanbeselaere. “We verwachten binnen een vijftal jaar 100 extra kinderen in het dorp door de bouw van de nieuwe wijk Schiethoek. Daarom moeten we grondige infrastructuurwerken uitvoeren.”

Het huidige schoolgebouw wordt volledig gerenoveerd en uitgebreid met een tweede verdieping en een multifunctionele gang. “Er komt een nieuw sanitair blok op de speelplaats en de ruimte achter het dorpshuis wordt ingericht als tuintjes en veilige buitenspeelruimte.”

De directeur hoopt ook een nieuwe turnzaal te bouwen op de locatie van de buitenschoolse kinderopvang, die straks verhuist naar de kerk. “Alleen kunnen wij dat niet betalen. Ons project wordt voor 70 procent gesubsidieerd.”

Mogelijk betaalt de gemeente in de nabije toekomst de overige 30 procent. “Dit is niet meer voor deze legislatuur, maar ik sta wel achter het idee”, aldus burgemeester Alain Wyffels (CD&V). “De Poelkring is vaak volzet en er is vraag naar recreatieve sportruimte. Het zou een win-win zijn voor school en gemeente. Wat er gebeurt met de schoolvestiging aan de Brugseweg? Het bouwen van zorgflats is een piste, want daar is nood aan in Poelkapelle.”

De werken zijn niet voor meteen. “We hopen dit jaar nog te beginnen met de werken aan het sanitair blok”, zegt Vanbeselaere. “Voor de overige werken hebben we 2024 voor ogen als streefdatum. Ondertussen zoeken we een voldoende grote locatie voor containerklassen, want de leerlingen kunnen hier niet blijven tijdens de werken.” (ptb)

Thijs Pattyn - ptb

Inhoud ↑