Testboerderij KU Leuven in Lovenjoel voor meer duurzaamheid in landbouw- en veeteelt

16-07-2021

Met een ruime steun van Vlaanderen zal de KU Leuven een testboerderij bouwen waar honderd hectare aan testvelden ter beschikking zijn en infrastructuur voor verschillende soorten onderzoek naar nieuwe “waarde-ketens”.

Vlaams minister van innovatie Hilde Crevits voorziet in € 120 miljoen voor nieuwe onderzoeks-infrastructuur verspreid over heel Vlaanderen. Het gaat om 23 projecten van de 5 Vlaamse universiteiten en de kennisinstellingen IMEC, VITO, Flanders Make en het Instituut Tropische Geneeskunde. Zo komt er een onderzoekscentrum in Antwerpen rond duurzame chemie, een testboerderij in Vlaams-Brabant, een testomgeving voor geneesmiddelenproductie in Gent, een onderzoekslab voor waterstof aan EnergyVille in Hasselt en een nieuw centrum voor digitalisering van de maakindustrie in Kortrijk. De investering moet Vlaanderen versterken als innovatieve regio en past binnen het relanceplan Vlaamse Veerkracht, met focus op duurzaamheid, digitalisering en gezondheid.

https://www.leuvenactueel.be/nieuws/leuven/testboerderij-ku-leuven-in-lovenjoel-voor-meer-duurzaamheid-in-landbouw-en-veeteelt

Inhoud ↑