De annulering van Pukkelpop 2021 krijgt nog een financieel staartje. Pukkelpop heeft namelijk een voorschot van 1,8 miljoen euro aangevraagd bij de Vlaamse overheid. Die aanvraag is al goedgekeurd, maar de uitbetaling is nog niet gebeurd. En nu?

Normaal zit het zo: als het festival plaatsvindt, moet de organisatie dit voorschot terugbetalen. Als het niet kan doorgaan omwille van coronamaatregelen van de overheid, moet de steun voor de kosten die effectief gemaakt zijn niet worden terugbetaald. Het voorschot geldt voor niet-recupereerbare kosten zoals het podium en drukwerk. Voedsel en drank horen daar niet bij.

Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) laat weten dat het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen gaat onderzoeken hoe het Pukkelpop-dossier correct afgehandeld kan worden. Voor wie een ticket voor Pukkelpop kocht, is de situatie duidelijker. Voor 8 augustus krijgen zij via e-mail de keuze tussen een terugbetaling van hun ticket of een automatische overzetting naar de editie van 2022.

(PD - JVH)

Copyright © 2018 De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden