De Brasschaatse academie voor muziek en woord, die 1.153 leerlingen telt, mag rekenen op een subsidie van 300.000 euro van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).

De academie zal de subsidies gebruiken om de dakbedekking en gevelisolatie te vervangen. Met de renovatie wil de academie het energieverbruik beperken. “We zijn heel tevreden dat de minister wil inzetten op moderne en duurzame gebouwen voor alle types van onderwijs. Met die 300.000 euro subsidieert Vlaanderen 60% van de totale kostenraming. Die komt uit op 521.520 euro”, zegt schepen van Milieu en Patrimoniumbeheer Dirk de Kort (CD&V).

De academie bestaat uit de richtingen muziek en woord. Er zijn telkens drie graden: een lagere, middelbare en hogere graad. Elke graad bestaat uit drie leerjaren. De hoofdzetel van de academie bevindt zich op de Ploegsebaan. Er zijn ook vestigingen in Kapellen (op de Antwerpsesteenweg) en nog drie andere in Brasschaat: in Gilo de Kaart in de wijk Kaart, in Sint-Ludgardis in de wijk Driehoek en in Gibo Heide in Maria-ter-Heide. (jbr)

Inhoud ↑