Minister Crevits kent 264.000 euro toe voor fietspaden langs de Rostockweg in de Antwerpse haven

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Vlaams minister van Binnenland Hilde Crevits kent aan het havenbestuur Antwerpen-Brugge een subsidie van 264.000 euro toe voor de aanleg van enkelrichtingsfietspaden langs de Rostockweg zodat de verkeersveiligheid van de fietsers verhoogt. De middelen komen uit het Kopenhagenplan van de Vlaamse Regering met als doel investeringen in fietsinfrastructuur te ondersteunen.

“Via het Kopenhagenplan investeert Vlaanderen mee in veilige fietsinfrastructuur. Zo zorgen we voor betere en veiligere fietspaden en hopen we dat nog meer mensen voor hun verplaatsingen naar de fiets grijpen. In de Antwerpse haven loopt het Masterplan fiets. Daar hoort onder meer de verbetering van de fietsinfrastructuur binnen het project Rostockweg bij. Dat is belangrijk voor de vele werknemers die voor de fiets kiezen. De middelen die we vanuit Vlaanderen toekennen komen uit het Relancefonds.” Hilde Crevits

De fiets is een belangrijke schakel in het woon-werkverkeer en de verbetering van de mobiliteit in en rond de haven van Antwerpen. Het Masterplan fiets is een meerjarenplan om de infrastructuur voor fietsers te verbeteren en het aantal fietsers naar de vele bedrijven te doen stijgen. Het project Rostockweg gaat over de aanleg van verhoogde enkelrichtingsfietspaden in het Zesde Havendok, tussen de Stralsundweg en de SEA-tank terminal. Aan beide zijden van de weg worden fietspaden aangelegd met een breedte van 1,5 tot 2 meter, deels afgeschermd door een zone met haag en goot. In totaal wordt 716 meter bestaande fietsinfrastructuur heraangelegd en 2,5 km nieuw fietspad toegevoegd, wat het totaal brengt op ruim 3,2 km fietspad.

De geraamde kostprijs van dit project bedraagt 990.000 euro. Het havenbedrijf ontvangt 264.000 euro, dat is 80% van het subsidiebedrag. Het resterende deel wordt uitgekeerd na de afronding van het project.

Nieuws

Kennis van het Nederlands centraal in Vlaamse integratiebeleid

Vlaams minister van Integratie en Inburgering Hilde Crevits zet de kennis van het Nederlands als prioritaire doelstelling voorop in het Vlaamse integratiebeleid. Samen met haar collega’s in de Vlaamse Regering maakt ze werk van een actieplan, waarbij andere ministers vanuit hun eigen bevoegdheden aan het integratiebeleid zullen meewerken.

Meer tewerkstellingsplaatsen voor 48 maatwerkbedrijven in Vlaanderen

Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits kent aan 48 maatwerkbedrijven verspreid over Vlaanderen 189,5 bijkomende plaatsen toe voor de tewerkstelling van personen met een bijkomende nood aan ondersteuning op de werkvloer. Het gaat om een eerste fase in de investering van 30 miljoen om deze legislatuur minstens 1.000 jobs in de sociale economie bij te creëren.

Lokale politiek in Vlaanderen verjongt: meer jongeren in gemeenteraden en schepencolleges

De nieuwe bestuursperiode 2025-2030 brengt een opvallende verjonging in de lokale politiek. Uit het laatste mandatenrapport blijkt dat de gemiddelde leeftijd van gemeenteraadsleden, schepenen en burgemeesters in Vlaanderen fors is gedaald. Jongeren krijgen meer kansen in het lokale beleid, terwijl oudere mandatarissen ruimte maken voor nieuw politiek talent. Tegelijkertijd zien we een toename van vrouwelijke mandatarissen, al blijft de ongelijkheid in bepaalde functies groot.