Begin november tracé AX bekend

28-08-2007

Binnen twee maanden wordt er beslist over het tracé van de AX. Dat maakte Vlaams minister van Openbare Werken, Hilde Crevits (CD&V), bekend tijdens haar bezoek aan de afdeling Wegen en Verkeer van de Vlaamse Overheid in Sint-Michiels. De AX is de nieuw aan te leggen verbindingsweg tussen Zeebrugge en de N49, de autoweg tussen Knokke-Heist en Antwerpen.

De minister benadrukte dat er nog geen beslissing genomen is. «Er liggen nog twee tracés op tafel. We bekijken nu welke van de twee het meest overeenstemt met de Europese richtlijnen.» Deze zomer werd een studiebureau aangesteld om het project in twee jaar volledig uit te tekenen. Ten vroegste in 2010 zou de eigenlijke aanleg kunnen starten.

Overigens overweegt minister Crevits om de heraanleg van een stuk N49 mee in het PPS-project op te nemen, als de Vlaamse regering dat goed vindt. 'PPS' staat voor publiek-private samenwerking, waarbij privé-investeerders een groot deel van de kosten op zich nemen. Bedoeling is om alle kruispunten van de N49 ongelijkgronds te maken, op Hoeke en Lapscheure na.

Voor de afdeling Wegen en Verkeer in de Koning Albert I-laan was het de eerste keer dat er een minister op bezoek kwam. Over twee maanden wordt districtschef Rudi De Cloedt opgevolgd door zijn dochter Sylvie.Pieter Segaert