Burgemeester De Cuyper heeft gemengde gevoelens:

29-06-2007

Burgemeester Norbert De Cuyper (CD&V) is blij voor schepen Hilde Crevits dat ze Vlaams minister wordt, maar worstelt met gemengde gevoelens. "Dit is voor ons winnen en verliezen tegelijk", zegt hij. "Langs de ene kant winnen we een minister voor Torhout en de hele regio, maar langs de andere kant verliezen we een erg waardevolle schepen.

Minister-president Yves Leterme heeft in elk geval goed geweten voor wie hij gekozen heeft. Als Hilde har tanden ergens in zet, is het altijd prijs. Ze is een hel bekwame en ondernemende vrouw. Zelfs als ze een dossier maar diagonaal leest, weet ze al vrij vlug waarover het gaat. Als Minister van Openbare Werken en Leefmilieu krijgt ze bijzonder belangrijke bevoegdheden toegewezen. Heel Vlaanderen zal daar wel bij varen, want ze weet van aanpakken. Uiteraard dienen we nu ons schepencollege te herschikken en eventueel een aantal bevoegdheden te herverdelen.

Het lijkt me logisch dat Eddy De Ketelaere, die tot eind deze maand jonge moeder Lieselotte Denolf vervangt, straks schepen zal blijven, maar officieel is dat uiteraard nog niet. Daar moeten we binnen onze partij nog van gedachten over wisselen.

 

JS

"