Drie gevaarlijke verkeerspunten in Antwerpen worden uitgerust met flitspalen

31-10-2007

Tegen eind februari 2008 zullen er drie gevaarlijke locaties in Antwerpen worden uitgerust met flitspalen. Daar trekken Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt en Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits 250.000 euro voor uit. Het gaat om drie bochten waar er regelmatig verkeersongevallen gebeuren. De oorzaak van de ongevallen is vooral onaangepaste snelheid. Door de plaatsing van digitale flitscamera’s willen beide ministers bestuurders aanzetten zich aan de maximaal toegelaten snelheid te houden.

 

 

Indaverbocht

Een eerste flitspaal komt er in de Indaverbocht, vanuit de Antwerpse haven of Liefkenshoektunnel in de richting van Antwerpen, waar momenteel een snelheidsbeperking van 70 km/h geldt. Hier vonden tussen maart en begin augustus meer dan twaalf ongevallen plaats waarbij het publieke domein zware schade opliep.

 

Bevrijdingstunnel

Een tweede flitspaal zal worden geplaatst aan de Bevrijdingstunnel. Dit is de tunnel onder het Jan De Vosplein, helemaal aan het begin van de A12 in de richting van Brussel, waar momenteel een snelheidsbeperking van 90 km/h geldt. Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar gebeurden er daar al minstens 14 ongevallen waarbij er grote schade werd aangebracht aan de veiligheidsconstructies en de wanden van de tunnel.

 

St-Anna-bocht

Ook in de St-Anna-bocht vonden er de afgelopen jaren heel wat ongevallen plaats. De maximaal toegelaten snelheid bedraagt daar 90 km/h. In 2007 waren dat er al zeker tien. De derde camera wordt geplaatst in de richting van Zelzate als je van Antwerpen komt.

 

 

 

 

Meer info:

 

 

Cybelle-Royce Buyck, woordvoerster minister Crevits: 0486 14 12 72