Elsie Desmet en Kristof Audenaert naar kabinet Hilde Crevits

24-08-2007

Elsie Desmet: „Boeiende nieuwe uitdaging”

Gemeenteraadslid Elsie Desmet (38) maakt vanaf september halftijds deel uit van het privésecretariaat van minister Crevits op het kabinet in Brussel. Tegelijk blijft ze verbonden aan het plaatselijke VTI.

Elsie woont met haar man Ignace Casier (42) en hun zoontje Cas (7) in de Driekoningenstraat 102. Momenteel is ze lerares en leerlingenbegeleidster aan het Torhoutse VTI. Ze is van opleiding regentes wetenschappen en aardrijkskunde. Nu ze op het kabinet van Hilde Crevits gaat werken, blijft ze nog slechts halftijds in het VTI aan de slag: als leerlingenbegeleidster en leerkracht (drie lesuren chemie). „Ik trek straks elke maandag en dinsdag naar Brussel”, legt ze uit. „Ook zal ik een halve dag in de week een zitdag in Torhout houden, waarop ik de vragen van de lokale bewoners aan onze Torhoutse minister kan behartigen en doorspelen. Dit alles wordt voor mij een boeiende nieuwe uitdaging. Ik ben er erg blij mee. Ik vind het een eer dat de minister me voor deze taak gevraagd heeft. Ik zal haar vertrouwen niet beschamen.”

 

Inwerken in ‘water en afval’

Elsie zal samen met drie andere kabinetsmedewerkers het privésecretariaat van Hilde Crevits ‘bemannen’. „Ik zal mails gericht aan de minister moeten beantwoorden, vergaderingen bijwonen, zoals gezegd een zitdag organiseren en af en toen misschien zelfs in naam van de minister ergens het woord voeren”, zegt ze. „Zeer uiteenlopend werk, dat in elk geval flexibiliteit zal vergen en soms tot ‘glijdende’ uren zal leiden. Ik zal me specifiek in de materie ‘water en afval’ moeten inwerken. Dat komt goed uit, want dit ligt in de lijn van mijn interesse. Ik zetel trouwens in de raad van bestuur en het directiecomité van de afvalintercommunale MIROM, waartoe Torhout behoort.”

En het pendelen tussen Torhout en Brussel? „Dat wordt niet de leukste kant van de job. Elke dag meer dan drie uur op de trein. Maar allicht zal ik tijdens het sporen wat kunnen werken.”

 

Kristof Audenaert: „Dit is voor mij unieke kans”

Gemeenteraadslid Kristof Audenaert (24) gaat vanaf september op het kabinet van Vlaams minister van Openbare Werken en Leefmilieu Hilde Crevits werken. Hij komt er in de ‘cel communicatie’ terecht.

Kristof woont nog bij zijn ouders Arseen Audenaert en Georgine Van de Vijver in de Koolskampstraat 17. Hij heeft aan de Gentse universiteit politieke en sociale wetenschappen gestudeerd – met als specialiteit de Belgische politiek – en daar nog een jaartje bedrijfseconomie bovenop gedaan. De voorbije tien maanden was hij als medewerker in dienst van federaal CD&V-parlementslid Hendrik Bogaert, de burgemeester van Jabbeke. „Ik heb van Hendrik de kans gekregen om ervaring in het wereldje op te doen”, zegt hij. „Ik ben hem daar dankbaar voor. Dat Hilde Crevits me nu gevraagd heeft om op haar kabinet in Brussel te werken, stemt me tot grote vreugde. Dit is voor mij een unieke kans. Ik wil ze met beide handen grijpen.”

Actief in ‘cel communicatie’

Kristof zal in de ‘cel communicatie’ van het kabinet van de Torhoutse minister terechtkomen. Samen met twee andere medewerkers zal hij de contacten verzorgen in de driehoek gevormd door het kabinet, het Vlaams Parlement en de pers. „Wat ik heel concreet zal moeten doen, dient nog met de minister doorgepraat te worden”, zegt hij. „Wat mijn taak ook wordt, ik zal er helemaal voor gaan. Het pendelen tussen Torhout en Brussel wordt wellicht het lastigste van mijn job, maar ik heb het er graag voor over. Ik heb altijd al grote interesse in de politiek gehad en mag nu als jonge gast al meteen op een kabinet gaan werken. Hoe had ik dat ooit kunnen verwachten? Ik popel van ongeduld om eraan te beginnen. Dat werk combineren met mijn mandaat als gemeenteraadslid is uiteraard geen probleem. Ik wil me ook in mijn vrije tijd blijven inzetten, onder andere als voorzitter van de Torhoutse Jong-CD&V.”


 

 

Johan Sabbe

"