Fietspad Zwevezele - Wingene feestelijk ingereden

29-10-2007

Het nieuwe fietspad tussen de Hille in Zwevezele en het centrum van Wingene werd zaterdagvoormiddag officieel geopend. Dat gebeurde met de fietsende fanfare van Véloclub De Zwaluw uit Eernegem op kop. In hun wiel reden burgemeester Hendrik Verkest en Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits.

Heel wat mensen sprongen zaterdag op de fiets voor de opening van het traject. Burgemeester Verkest zag de symboliek in de aanleg. «Dat er nu een volwaardige fietsverbinding is tussen Wingene en Zwevezele zorgt letterlijk en figuurlijk voor een betere verbinding tussen de gemeente en de deelgemeente. Nota bene 30 jaar na de fusie van Zwevezele en Wingene...»

De gemeente is nu 2,5 kilometer fietspad rijker, maar er staan nog realisaties op het verlanglijstje, zoals een fietspad tussen de Kasteelstraat en de Grote Beek in Zwevezele, langs de Brugsesteenweg, en ook naar Sint-Jan en Sint-Elooi toe. Daarnaast is er nog de Beernemstraat die volgens de burgemeester om een fietspad schreeuwt.

«Trage gaan en verre zien is het werk van wijze lien», zei minister Hilde Crevits in haar toespraak, verwijzend naar Guido Gezelle wiens moeder van Wingene afkomstig was.

 

Joris Defour