Goede samenwerking leidt tot snel herstel van de brug over de Brusselse ring

25-08-2007

16 augustus, amper vijf weken na de zware aanrijding van de brug over de Brusselse ring zijn de herstellingswerkzaamheden gestart. Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits stelt vast tijdens een werkbezoek aan de werf dat de goede samenwerking tussen de afdeling betonstructuren en de ingenieurs van het Agentschap Infrastructuur tot een snelle aanpak heeft geleid. De verkeershinder wordt tijdens de werkzaamheden tot een minimum herleid. 

Na de eerste voorbereiden werkzaamheden werden de torens voor de vijzelwerken geplaatst tussen 21 en 24 augustus 2007. Op 23 augustus werden onder politiebegeleiding de zware stalen dwarsliggers bovenop de vijzeltorens aangebracht. Het verkeer richting A12 werd op een versmalde afrit geleid. Het verkeer op de binnenring werd tijdelijk op 2 rijstroken gebracht. 

Het brugdek wordt opgevijzeld op zaterdag 25 augustus 2007. De politie levert bijstand om tijdens de vijzelwerken vertraagd of stilstaand verkeer onder de brug te vermijden. De brug wordt gecontroleerd opgevijzeld tot een niveau dat net iets hoger ligt dan de oorspronkelijke toestand om de latere werken mogelijk te maken. 

De herstellingen onder de brug zullen voltooid zijn op 29 september 2007. Aansluitend starten de werken op de brug. Dit zou tegen 28 oktober 2007 afgewerkt worden. De hinder voor het verkeer op de Brusselse ring en de A12 wordt tijdens de werkzaamheden tot een minimum herleid. 

Vlaams minister Hilde Crevits: “Na de zware aanrijding van de brug over de Brusselse ring op 30 juni hebben we een snel herstel van de brug aangekondigd. Amper 5 weken later zijn de werken van start gegaan. Dit is een prachtvoorbeeld van een goede samenwerking tussen de afdeling betonstructuren en de ingenieurs van het Agentschap Infrastructuur. Bovendien wordt de verkeershinder tijdens de definitieve herstelling tot een minimum herleid. De diensten hebben uitstekend werk verricht.

 

Persinfo: 

Cybelle-Royce Buyck

woordvoerster van Vlaams minister Hilde Crevits

0486 14 12 72

persdienst.crevits@vlaanderen.be