Groen licht voor werken aan Ringlaan

20-02-2008

 

Koekelare

De werken aan de Ringlaan, een van de meest ingrijpende in Koekelare, kunnen volgend jaar starten. Schepen van Openbare Werken Eric Huyghe kreeg het licht op groen van de Vlaamse regering. Koekelare krijgt voor het project 960.000 euro aan subsidies.

Met de heraanleg van de Ringlaan zal niet alleen het rijcomfort verbeteren, maar ook het centrum van de gemeente krijgt een opfrissing, verzekert schepen Eric Huyghe. «Het project voorziet in een volledige heraanleg van de Ringlaan tussen de rotonde met de Ichtegemstraat en het kruispunt met de Oostmeetstraat. Dat was broodnodig. De Ringlaan is een grote verkeersas van de gemeente voor heel wat wagens en zwaar vervoer. Het bestaande betonnen wegdek is al jaren in slechte staat en er zijn overal putten die wij geregeld moeten opvullen. Dat is een halfslachtige oplossing in afwachting van de grondige aanpak.»

Stoepen

«Naast de Ringlaan hebben we ook de heraanleg van de Kleine Stationsstraat, een zijstraat, in hetzelfde dossier opgenomen», vervolgt hij. «Beide straten krijgen een gescheiden rioleringsstelsel. Langs de Ringlaan komen twee fietspaden om de fietsers meer veiligheid te bieden. Er komt een volledig nieuw wegdek, maar ook nieuwe stoepen en nieuw aangelegde parkeerplaatsen.»

Telefoontje

De heraanleg van de Ringlaan is het belangrijkste project van Koekelare voor de komende jaren. «Na fors aandringen bij de ministers Kris Peeters en Hilde Crevits heb ik een verlossend telefoontje gekregen over de toegekende subsidies», juicht Huyghe. «De totale kostprijs ligt boven de twee miljoen euro, maar we krijgen van de Vlaamse overheid toch bijna een miljoen euro subsidie. Het gemeentelijke aandeel zal nog aanzienlijk zijn, maar wordt voorzien op de begroting van 2009.»

Bart Huysentruyt