Hoger budget voor meer dan 900 kinderopvangplaatsen in Antwerpen, Brussel en Gent 

939 plaatsen in de steden Antwerpen, Brussel en Gent krijgen de hogere subsidiecategorie   toegekend (trap 2), nadat ze een aanvraag hebben ingediend bij het agentschap Opgroeien. Het gaat over een subsidie van ongeveer 15.800 euro per plaats, waaraan ook betere lonen voor kinderbegeleiders gekoppeld zijn. 

De organisatoren die in aanmerking komen voor de subsidie inkomenstarief zijn vandaag bekend gemaakt door het agentschap. De komende dagen krijgen ze individuele feedback over de beslissing. Het gaat om 580 plaatsen in Antwerpen, 203 in Brussel en 156 in Gent. Respectievelijk naar 28, 12 en 6 organisatoren over de steden heen. Het sluit aan bij de eerder genomen maatregelen om meer financiële gelijkheid binnen de sector te creëren.  

Eerder maakte minister Crevits al bekend dat in rest van Vlaanderen al 2.472 plaatsen bij 118 organisatoren de toekenning kregen. In totaal zijn er voor 8.738 plaatsen aanvragen ingediend. In september trekt de minister naar de regering met de vraag om ook voor de overige plaatsen in de nodige middelen te voorzien, ter aanvulling op het pakket van 115 miljoen dat bij de vorige begrotingsopmaak werd vrijgemaakt voor de kinderopvang.