Ministertje pesten

21-09-2007

Roddelaars begrijpen er geen snars van. Nu al ettelijke weken bevinden er zich ter hoogte van de ministeriële woning in de Kortemarkstraat verkeersborden die zowel het parkeren als het stilstaan verbieden.

Sommigen dachten al dat de bewuste strook vrij moest blijven om de minister toe te laten een gezellig terrasje vóór haar deur te installeren, maar aangezien ze na haar herniaoperatie niet mag zitten en het Vlaamse herfstweer niet echt als terrasjesweer bestempeld kan worden, lijkt dat een foute veronderstelling. En dat is het ook, want de politica blijkt in geen geval om de borden te hebben gevraagd. Integendeel: het verbod om er met de auto stil te staan, hindert haar bij het in- en uitstappen, want – geopereerd of niet – in principe mag ze dat niet langer voor haar eigen deur doen.

Waarom de verkeersborden er dan neergepoot werden? Blijkbaar om de vrachtwagens die het grootwarenhuis aan de overkant van de straat bevoorraden, vlot te laten in- en uitrijden. Waarom er daarvoor – naast een verbod op parkeren – ook een verbod op stilstaan uitgevaardigd moest worden, mag Joost weten.

Tenzij er, aldus roddeltongen, een rondje ‘ministertje pesten’ aan de gang zou zijn…

 

JS

"