Van zandbak tot tv-zender Vitaya

29-06-2007

Wijlen cabaretier Toon Hermans verwoordde het ooit treffend: 'De roem van mensen is maar schijn. Je kunt alleen maar groot zijn in het klein.' Dat geldt uiteraard ook voor ministers. Dus gingen we ten huize van vader FRans Crevits en moeder Jeanny Muys grasduinen in het familiealbum en stootten op een handvol schattige kiekjes, vooral van toen de minister nog écht klein was.

Ziet de jonge Hilde - toen in het vierde leerjaar van de basisschool - er niet beeldig uit? Klaar om als bruidsmeisje het huwelijksfeest van haar tante Rita op te fleuren. Met zelfs maagdelijk witte handschoentjes aan!

Een foto van Hilde Crevits anno 1979, toen ze 12 jaar was en het eerste jaar secundair onderwijs volgde. Met haar twee grappige staartjes flankeert ze haar ouders Jeanny Muys en Frans Crevits.

Hildes eerste communie op 26 mei 1974: op haar best.

De voorbode van het Vlaams ministerschap van Openbare Werken: Hilde Crevits in haar kinderjaren met schopje en emmertje in de zandbak in de tuin van haar ouderlijk huis in de Hugo Verriestlaan! Ijverig zoals altijd, want zonder hard werken, kom je nergens.

Een hoogdag in het leven van Hilde Crevits: haar huwelijk op 4 januari 1992 met Kris Devolder. Manlief krabt zich al meteen in de haren. "Ze zal toch nooit aan politiek doen, hè?" vraagt hij zich vertwijfeld af.

In 2004, kort vóór de Vlaamse verkiezingen, nam het V-team van de tv-zender Vitaya de toenmalige Torhoutse schepenen Martine Van Hecke en Hilde Crevits flink onder handen en gaf hen een nieuwe look.

Opvallend was de facelift voor Hilde (foto). Die gaat normaal met blond steil haar door het leven, maar kreeg nu tot haar verbijstering een lagen make-up en een wild krullende haardos in bruinrode terracottakleur aangemeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

"