Vlaams coördinatiepunt voor alle wegenwerken

29-11-2007

Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) werkt aan een algemeen coördinatiepunt voor alle wegenwerken in Vlaanderen. "Wij willen de hinder voor de inwoners tot een absoluut minimum herleiden", zegt de bevoegde minister. Uit een recente enquête blijkt immers dat wegenwerken een serieuze bron van ergernis vormen bij automobilisten en voetgangers.

In de komende weken gaat de eerste fase van het coördinatiepunt van kracht. Daarbij zullen alle werken op de gewestwegen op elkaar afgestemd worden. De Vlaamse regering is als enige bevoegd voor die gewestwegen, dus kan de timing van die wegenwerken het gemakkelijkst in elkaar worden geschoven.

In een tweede fase volgt dan een afstemming van alle wegenwerken die het gewest, de provincies en de gemeenten plannen. Wanneer het algemeen coördinatiepunt van start gaat, hangt af van de snelheid van de onderhandelingen.

"We willen vooral vermijden dat automobilisten die de snelweg moeten verlaten, terechtkomen in een omleiding op een gewest- of dorpsweg," besluit haar woordvoerster Cybelle Royce-Buyck.

 

TP