Lokale detailhandelaars en hoevewinkels verzameld op lekkervanbijons.be

Publicatiedatum

Auteur

Liese Vleirick-Lecluyse

Deel dit artikel

Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits versterkt de website lekkervanbijons.be zodat Vlamingen voortaan gemakkelijker de weg naar lokale detailhandelaars en hoevewinkels vinden. De website lekkervanbijons.be telde vorige maand meer dan 1 miljoen bezoekers, een absoluut record.

De coronacrisis heeft het dagelijkse leven stevig door elkaar geschud. In deze tijden koken we vaker onze eigen maaltijden. Het is belangrijk dat de Vlaming ook nu kiest voor lekkere en verse seizoensproducten. Aan lokale producten is er geen gebrek. De goed ontwikkelde voedselproductie in Vlaanderen is een sterkte die ons nu helpt om deze crisis door te komen. Lokale verse producten zijn er voldoende en zijn volop beschikbaar. De overgang van het winterseizoen naar het voorjaar biedt extra keuzes omdat heel wat groenten nu volop beschikbaar worden.

Detailhandelaars en hoevewinkels verzameld op lekkervanbijons.be

Op de website lekkervanbijons.be van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) wordt vandaag zeer veel inspiratie met producten van onze landbouw aangeboden. Deze website gaat nu een stap verder. Vanaf woensdag 8 april in de loop van de dag wordt de website een platform waar je eenvoudig en snel de lokale hoevewinkel, bioboer, viswinkel, aardbeienautomaat, … op terug kan vinden. De website rechtvanbijdeboer.be waar alle landbouwers waar je rechtstreeks producten kan kopen op te vinden zijn, wordt geïntegreerd in de website lekkervanbijons.be. Op die manier is er nu één plaats om alle informatie te vinden. Wie zich als speciaalzaak wil aanmelden op de website zal zich via een contactpagina kunnen registreren. Vandaag heeft de website lekkervanbijons.be al tot 45.000 bezoekers per dag. Afgelopen maand maart was een recordmaand, met meer dan 1 miljoen bezoekers.

Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits: “Het is een sterk signaal naar de Vlaming dat onze bedrijven en kleinhandelaars alles op alles zetten om de klant zo goed mogelijk te blijven bedienen. Daarom dat we nu in één platform voorzien waar je als consument eenvoudig je lokale voedingswinkel terug kan vinden om je seizoensproducten te kopen.”

Nieuws

Aantal suïcidepogingen in Vlaanderen daalt, maar preventie en opvolging blijven cruciaal

Uit het jaarverslag suïcidepogingen 2022 blijkt dat het aantal suïcidepogingen in Vlaanderen sinds 2020 daalde met 4,3%. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits. In 2022 werden naar schatting 8.943 suïcidepogingen gemeld via spoedopnamediensten in Vlaamse ziekenhuizen. 60% van deze pogingen werd ondernomen door vrouwen, 40% door mannen. Na aanmelding geeft de helft van de personen aan nog steeds suïcidale gedachten te hebben. Dit toont het belang en de nood van een goede vervolgzorg op maat aan, een van de speerpunten van het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie.

Minister Crevits kent investeringssteun toe voor nieuwbouw kinderopvang Hopsa in Neeroeteren

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssteun van 606.000 euro toe voor de nieuwbouw van Kinderopvang Hopsa in Neeroeteren bij Maaseik. In de kinderopvang zal plaats zijn voor 19 plaatsen 0 tot 3-jarigen. Hopsa krijgt hiermee een uitbreiding van 10 plaatsen voor kinderen.

Minister Crevits wil bloedafnames op PFAS uitbreiden naar verschillende plaatsen in Vlaanderen

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits laat de PFAS-bloedafnames uitbreiden naar verschillende met PFAS-verontreinigde gebieden in Vlaanderen. Het moet meer inzicht bieden in de blootstelling aan PFAS in het bloed van mensen. Het gaat onder meer over Beringen en Ronse. Er wordt ook verder onderzoek gevoerd om te bepalen waar er nog in Vlaanderen extra steekproeven kunnen plaatsvinden.