Minister Crevits kent 150.000 euro toe voor fietsinfrastructuur in Lokeren

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Vlaams minister van Binnenland Hilde Crevits kent een subsidie toe van 150.000 euro voor de verbetering van de fietsinfrastructuur bij de heraanleg van de Rozenstraat in Lokeren. De middelen komen uit het Kopenhagenplan van de Vlaamse Regering. Dat heeft als doel lokale besturen en provincies te ondersteunen bij investeringen in fietsinfrastructuur en fietssnelwegen.

“Via het Kopenhagenplan slaan de Vlaamse Regering en de lokale besturen de handen in elkaar om het fietsen aantrekkelijker te maken via kwaliteitsvollere fietspaden. 218 van de 300 steden en gemeenten hebben bijna 1300 projecten ingediend, met nog eens 230 projecten via de 5 provincies. De lokale besturen die investeren, krijgen middelen vanuit Vlaanderen via het Relancefonds. Dankzij die investeringen onder meer in de Rozenstraat in Lokeren zorgen we voor betere en veiligere fietspaden en hopen we dat nog meer mensen naar de fiets grijpen voor hun verplaatsingen.” Hilde Crevits

In Lokeren staat de totaalrenovatie van de Rozenstraat op stapel. Het wegdek is niet overal in een goede staat en het fietspad voldoet niet aan de huidige richtlijnen. Voor de fietsers komen er nieuwe fietspaden en fietssuggestiestroken in de Rozenstraat en de Melkerijstraat, die aansluiten op de Antwerpse Steenweg. De Rozenstraat krijgt een gescheiden fietspad van 1,75 meter breed afgeschermd door een groenzone. Na de Leeuwerikstraat wordt langs beide zijden aanliggende en verhoogde fietspaden van 1,75 meter aangelegd. In totaal realiseert Lokeren 2,88 kilometer enkelrichtingsfietspaden en 0,16 kilometer fietssuggestiestroken.

De totale kostprijs voor dit project bedraagt 561.000 euro. Lokeren ontvangt nu vanuit Vlaanderen een bedrag van 150.000 euro. Dat is 80% van het subsidiebedrag. Het resterende deel wordt uitgekeerd na de afronding van het project

Nieuws

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor sociaal overleg voor 150.000 personeelsleden van de lokale en de provinciale besturen

Er is een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor het Comité C1. Het Comité C1 speelt een cruciale rol in het sociaal overleg voor de bepaling van de loon- en de arbeidsvoorwaarden voor ongeveer 150.000 personeelsleden van de lokale en de provinciale besturen. Op het kabinet van minister-president Matthias Diependaele hebben de Vlaamse Regering, vertegenwoordigd door de ministers Hilde Crevits, Caroline Gennez en Matthias Diependaele, de vakorganisaties ACOD LRB, ACV Openbare Diensten en VSOA LRB, en de werkgeversorganisaties VVSG, VVP en Zorgnet-Icuro de nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hiermee wordt het sociaal overleg hersteld.

Minister Crevits benoemt aangewezen burgemeester Oudenburg niet

Vlaams minister van Binnenland Hilde Crevits beslist om de aangewezen burgemeester van Oudenburg Anthony Dumarey niet te benoemen na onder meer een negatief advies van de gouverneur van West-Vlaanderen. Daarnaast heeft ze nog een aantal burgemeesters benoemd. In totaal zijn er nu in 283 gemeenten burgemeesters benoemd.

Minister Crevits verwerpt klacht van vzw Liga voor Mensenrechten rond huisarresten in Antwerpen

De vzw Liga voor Mensenrechten diende een klacht in bij het Agentschap Binnenlands Bestuur tegen de beslissing van de burgemeester van Antwerpen. Die legde een huisarrest op aan verschillende personen tijdens oudejaarsnacht. Vlaams minister van Binnenland Hilde Crevits verwerpt na onderzoek de elementen in de klacht en zal geen bijkomende toezichtsmaatregel opleggen aan de stad Antwerpen.