Minister Crevits kent investeringssteun van 693.000 euro toe voor Tuinkabouterhuisje in Ingelmunster

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssteun toe van 693.000 euro voor de aankoop en de duurzame verbouwing van het kinderdagverblijf Tuinkabouterhuisje in de Warandestraat in Ingelmunster.

Het kinderdagverblijf het Tuinkabouterhuisje in Ingelmunster staat met een heel team klaar voor de zorg om de allerkleinsten onder ons. Met de aankoop en de renovatie van een bijkomend pand wil het kinderdagverblijf ruimte bieden aan 4 leefgroepen. In een moderne en duurzame infrastructuur niet ver van de kleuter- en de lagere school. Vanuit Vlaanderen investeren we mee in dergelijke projecten.’ Hilde Crevits

 

Het Tuinkabouterhuisje wil zijn 3 kinderdagverblijven samenbrengen in 3 gebouwen waar de percelen aan elkaar grenzen. 2 van de 3 gebouwen zijn in werking als kinderdagverblijf. Door de aankoop en de aanpassing van het bijkomende gebouw kan het kinderdagverblijf dat zich 500 meter verder bevindt bij de andere kinderdagverblijven voegen met ook uitbreidingsmogelijkheid. Dit bestaande gebouw zal volledig gerenoveerd worden met achteraan een kleine uitbreiding.  Op 200 meter ligt een kleuter- en lagere school.

 

Het samenbrengen van de kinderdagverblijven biedt meer mogelijkheden om samen te werken en het sociaal contact tussen de kinderen te bevorderen. Door het groter geheel kan de drempel voor kwetsbare gezinnen verlaagd worden. Het Tuinkabouterhuisje werkt nauw samen met het lokaal loket en de huizen van het kind in Ingelmunster.

 

In het gerenoveerde gebouw zal er plaats zijn voor de begeleiding van 4 leefgroepen voor 44 kinderen. Er komt ook een keuken, gespreks- en personeelsruimtes en een tuin met terras. De verbouwing zal duurzaam gebeuren zeker op energetisch vlak. Er is aandacht voor klimaat en milieu via de keuze van materialen en technieken en ook op het vlak van de speelmogelijkheden voor de kinderen.

 

De kostprijs voor dit project wordt geraamd op 1,1 miljoen euro. Via het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden kent Vlaams minister Hilde Crevits een investeringssteun toe van 693.000 euro. Het Tuinkabouterhuisje hoopt de werkzaamheden in het voorjaar 2025 af te hebben.

Nieuws

Minister Crevits kent investeringssteun toe voor nieuwbouw kinderdagverblijf het Hummelhof, afdeling van de Hummeltjes vzw, in Sint-Truiden

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssteun toe van 680.000 euro voor een nieuwbouw van het kinderdagverblijf het Hummelhof in het kader van het project Buur & Berg in Sint-Truiden. Het kinderdagverblijf is nu gevestigd in de Rummenweg maar moet de site op termijn verlaten. De verhuurder, het Sint-Trudoziekenhuis, heeft op termijn andere plannen met de lokalen.

Nog eens 240 onthaalouders krijgen werknemersstatuut

240 VTE onthaalouders kunnen omschakelen naar het werknemersstatuut. Dat maken Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits en Opgroeien bekend. Met dat statuut zijn onthaalouders voor hun inkomen niet meer afhankelijk van het aantal kinderen dat ze opvangen, maar krijgen ze de zekerheid van een vast maandelijks loon.

4 x meer tong in de Ierse Zee voor onze Belgische vissers vanaf 1 juli, ook de onderhandelingen voor de visquota voor 2025 opgestart

Het is bevestigd. Er is een akkoord tussen de Europese Commissie en het Verenigd Koninkrijk zodat onze Belgische vissers vanaf juli 4 keer meer dan tong mogen vangen in de Ierse Zee. Uit een nieuw wetenschappelijk rapport, dat onlangs is verschenen, blijkt dat het tongbestand in de Ierse Zee in opmerkelijk betere toestand dan eerst werd aangenomen. Op vraag van minister Crevits hebben de resultaten van de studie al een tastbaar gevolg voor het visquotum voor dit jaar. Tijdens deze raad bespraken de lidstaten het voortgangsrapport van de Commissie dat stelde dat meer bestanden zich op duurzaam niveau bevinden. De ministers startten ook de gesprekken voor de vangstmogelijkheden in 2025.