Ode aan onze jonge landbouwers

Publicatiedatum

Auteur

Liese Vleirick-Lecluyse

Deel dit artikel

Ode aan onze jonge landbouwers

 

Liefste jonge actieve landbouwers,

Hoeders van groenten, fruit of herkauwers.

 

Vooreerst bedankt voor jullie brief

Hij was oprecht, begaan en lief.

 

Hij deed mijn hartje sneller slaan,

Want ik ben echt met u begaan.

 

Uw bekommernis en ergernis,

over grond, Europa of salaris

 

Neem ik dan ook gaarne mee,

Naar parlement, regering of TV

 

Waar ik met liefde, passie en vuur,

Zal strijden voor duurzame agricultuur

 

Want zonder jullie noeste werk

En kwaliteit, jullie handelsmerk,

 

Geen melk noch boter zelfs geen eitjes,

Of gezonde zoetigheidjes

 

Ik sta dan ook heel graag garant

Voor een eerlijk inkomen, voldoende grond              

en een flinke dosis boerenverstand!

Nieuws

Vlaanderen duidt toekomstige 8 centra voor gespecialiseerde invasieve beroertezorg aan

Beroerte behoort tot de top 10 van belangrijkste aandoeningen in Vlaanderen. Het tijdig herkennen van een beroerte en hulp inschakelen is ontzettend belangrijk, het organiseren van een kwaliteitsvol aanbod van beroertezorg is dat evenzeer. Vlaanderen neemt 8 ziekenhuizen op in haar planning voor centra invasieve beroertezorg. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits is tevreden dat deze legislatuur nog stappen vooruit worden gezet om de beroertezorg te organiseren in Vlaanderen.

160 extra plaatsen en specifieke hulp voor kinderen met een handicap

Vandaag bespreekt de commissie welzijn van het Vlaams Parlement op voorstel van minister Crevits het nieuwe decreet geïntegreerd jeugd- en gezinsbeleid goed. Dat decreet verbindt de preventieve gezinsondersteuning met de integrale jeugdhulp. Die verbinding was al een rode draad in het crisis- en investeringsplan voor de jeugdhulp. Minister Crevits heeft heel wat extra middelen geïnvesteerd om de grote noden te ledigen. Zo werd onder meer de crisishulp uitgebreid en versterkt, werd er stevig geïnvesteerd in OverKophuizen en in het versterken van de thuisbegeleiding bij uithuisplaatsing. Nu zal ook de capaciteit van een aantal VAPH-voorzieningen voor minderjarigen worden versterkt en uitgebreid en voor kinderen met de meest complexe noden. Het gaat om een versterking van 10 miljoen euro.

Vlaanderen legt subquota vast voor specialisatie-opleidingen arts en tandarts in 2027

Vlaamse Regering heeft op voorstel van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts de toegang tot de verschillende opleidingen tot specialisaties voor artsen en tandartsen in 2027 vastgelegd. Dat gebeurt rekening houdende met de voorstellen van de Vlaamse Planningscommissie. Het gaat om de toegang voor arts-specialisten en tandarts-specialisten.