Ruim 5.140 mensen kandidaat om te helpen in de zorg

Publicatiedatum

Auteur

Liese Vleirick-Lecluyse

Deel dit artikel

Na amper één week hebben al 5.140 mensen zich gemeld via helpindezorg.be. De website werd al ruim 34.000 keer bezocht en er zijn op dit moment 123 vacatures. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits roept alle zorginstellingen op zoveel als mogelijk hun vacatures op het platform te melden. Ondertussen heeft VDAB een mailing gedaan aan meer dan 3.000 werkgevers in de zorg- en welzijnssector om hun vacatures te melden

5.140 kandidaten en 123 jobs

Na de lancering van de website helpindezorg.be vorige donderdag werd de website al ruim 34.000 keer bezocht. Bijna 12.000 keer werd op de knop ‘stel je kandidaat’ geklikt, ruim 2.000 keer op de knop ‘meld je vacature’. Ondertussen hebben 5.140 mensen zich al gemeld om te helpen in de zorg. Er werden 123 vacatures gemeld voor een tijdelijke tewerkstelling als polyvalent medewerker in een zorginstelling. Dat gaat dan om functies waarvoor geen specifieke zorgkwalificatie nodig is. Via de gewone website van VDAB werden de voorbije week dan weer 574 vacatures gemeld voor verpleegkundigen en zorgkundigen.

 

Provincie

Aantal gemelde vacatures

Antwerpen

22

Limburg

1

Oost-Vlaanderen

36

Vlaams-Brabant

16

West-Vlaanderen

48

 

Provincie

Aantal kandidaten

Antwerpen

1.924

Limburg

621

Oost-Vlaanderen

1.147

Vlaams-Brabant

777

West-Vlaanderen

671

 Ondertussen heeft VDAB een mailing gedaan aan meer dan 3.000 werkgevers in de zorg- en welzijnssector om het aanbod kenbaar te maken en op te roepen de vacatures te melden via het platform helpindezorg.be .

Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits: “Het platform helpindezorg.be is nu één week actief en veel mensen hebben zich al kandidaat gesteld om een handje toe te steken in een zorginstelling. Ik roep de zorginstellingen dan ook om volop hun vacatures voor tijdelijke jobs te melden op het platform. Op die manier willen we de druk in de sector wat verlichten.”

Nieuws

Vlaanderen duidt toekomstige 8 centra voor gespecialiseerde invasieve beroertezorg aan

Beroerte behoort tot de top 10 van belangrijkste aandoeningen in Vlaanderen. Het tijdig herkennen van een beroerte en hulp inschakelen is ontzettend belangrijk, het organiseren van een kwaliteitsvol aanbod van beroertezorg is dat evenzeer. Vlaanderen neemt 8 ziekenhuizen op in haar planning voor centra invasieve beroertezorg. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits is tevreden dat deze legislatuur nog stappen vooruit worden gezet om de beroertezorg te organiseren in Vlaanderen.

160 extra plaatsen en specifieke hulp voor kinderen met een handicap

Vandaag bespreekt de commissie welzijn van het Vlaams Parlement op voorstel van minister Crevits het nieuwe decreet geïntegreerd jeugd- en gezinsbeleid goed. Dat decreet verbindt de preventieve gezinsondersteuning met de integrale jeugdhulp. Die verbinding was al een rode draad in het crisis- en investeringsplan voor de jeugdhulp. Minister Crevits heeft heel wat extra middelen geïnvesteerd om de grote noden te ledigen. Zo werd onder meer de crisishulp uitgebreid en versterkt, werd er stevig geïnvesteerd in OverKophuizen en in het versterken van de thuisbegeleiding bij uithuisplaatsing. Nu zal ook de capaciteit van een aantal VAPH-voorzieningen voor minderjarigen worden versterkt en uitgebreid en voor kinderen met de meest complexe noden. Het gaat om een versterking van 10 miljoen euro.

Vlaanderen legt subquota vast voor specialisatie-opleidingen arts en tandarts in 2027

Vlaamse Regering heeft op voorstel van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts de toegang tot de verschillende opleidingen tot specialisaties voor artsen en tandartsen in 2027 vastgelegd. Dat gebeurt rekening houdende met de voorstellen van de Vlaamse Planningscommissie. Het gaat om de toegang voor arts-specialisten en tandarts-specialisten.