Ruim 5.140 mensen kandidaat om te helpen in de zorg

Publicatiedatum

Auteur

Liese Vleirick-Lecluyse

Deel dit artikel

Na amper één week hebben al 5.140 mensen zich gemeld via helpindezorg.be. De website werd al ruim 34.000 keer bezocht en er zijn op dit moment 123 vacatures. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits roept alle zorginstellingen op zoveel als mogelijk hun vacatures op het platform te melden. Ondertussen heeft VDAB een mailing gedaan aan meer dan 3.000 werkgevers in de zorg- en welzijnssector om hun vacatures te melden

5.140 kandidaten en 123 jobs

Na de lancering van de website helpindezorg.be vorige donderdag werd de website al ruim 34.000 keer bezocht. Bijna 12.000 keer werd op de knop ‘stel je kandidaat’ geklikt, ruim 2.000 keer op de knop ‘meld je vacature’. Ondertussen hebben 5.140 mensen zich al gemeld om te helpen in de zorg. Er werden 123 vacatures gemeld voor een tijdelijke tewerkstelling als polyvalent medewerker in een zorginstelling. Dat gaat dan om functies waarvoor geen specifieke zorgkwalificatie nodig is. Via de gewone website van VDAB werden de voorbije week dan weer 574 vacatures gemeld voor verpleegkundigen en zorgkundigen.

 

Provincie

Aantal gemelde vacatures

Antwerpen

22

Limburg

1

Oost-Vlaanderen

36

Vlaams-Brabant

16

West-Vlaanderen

48

 

Provincie

Aantal kandidaten

Antwerpen

1.924

Limburg

621

Oost-Vlaanderen

1.147

Vlaams-Brabant

777

West-Vlaanderen

671

 Ondertussen heeft VDAB een mailing gedaan aan meer dan 3.000 werkgevers in de zorg- en welzijnssector om het aanbod kenbaar te maken en op te roepen de vacatures te melden via het platform helpindezorg.be .

Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits: “Het platform helpindezorg.be is nu één week actief en veel mensen hebben zich al kandidaat gesteld om een handje toe te steken in een zorginstelling. Ik roep de zorginstellingen dan ook om volop hun vacatures voor tijdelijke jobs te melden op het platform. Op die manier willen we de druk in de sector wat verlichten.”

Nieuws

Aantal suïcidepogingen in Vlaanderen daalt, maar preventie en opvolging blijven cruciaal

Uit het jaarverslag suïcidepogingen 2022 blijkt dat het aantal suïcidepogingen in Vlaanderen sinds 2020 daalde met 4,3%. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits. In 2022 werden naar schatting 8.943 suïcidepogingen gemeld via spoedopnamediensten in Vlaamse ziekenhuizen. 60% van deze pogingen werd ondernomen door vrouwen, 40% door mannen. Na aanmelding geeft de helft van de personen aan nog steeds suïcidale gedachten te hebben. Dit toont het belang en de nood van een goede vervolgzorg op maat aan, een van de speerpunten van het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie.

Minister Crevits kent investeringssteun toe voor nieuwbouw kinderopvang Hopsa in Neeroeteren

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssteun van 606.000 euro toe voor de nieuwbouw van Kinderopvang Hopsa in Neeroeteren bij Maaseik. In de kinderopvang zal plaats zijn voor 19 plaatsen 0 tot 3-jarigen. Hopsa krijgt hiermee een uitbreiding van 10 plaatsen voor kinderen.

Minister Crevits wil bloedafnames op PFAS uitbreiden naar verschillende plaatsen in Vlaanderen

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits laat de PFAS-bloedafnames uitbreiden naar verschillende met PFAS-verontreinigde gebieden in Vlaanderen. Het moet meer inzicht bieden in de blootstelling aan PFAS in het bloed van mensen. Het gaat onder meer over Beringen en Ronse. Er wordt ook verder onderzoek gevoerd om te bepalen waar er nog in Vlaanderen extra steekproeven kunnen plaatsvinden.