VDAB doet aanbod aan 120.000 tijdelijk werklozen

Publicatiedatum

Auteur

Liese Vleirick-Lecluyse

Deel dit artikel

VDAB contacteert voor het eerst in de geschiedenis bijna 120.000 tijdelijk werklozen met een aanbod aan opleidingen, tijdelijke jobs en loopbaanbegeleiding. 70.000 tijdelijk werklozen krijgen in de eerstkomende dagen een mail, 50.000 zullen een brief ontvangen. Op die manier wil Vlaams minister van Werk Hilde Crevits mensen die tijdelijk werkloos zijn ook kennis laten maken met het uitgebreide aanbod van VDAB en zijn partners.

VDAB beschikt sinds kort over de gegevens van tijdelijk werklozen. Daarvoor was een machtiging nodig om de gegevens te kunnen uitwisselen. VDAB zal nu voor het eerst in de geschiedenis zijn aanbod aan loopbaanbegeleiding, tijdelijke jobs en opleiding aanbieden aan tijdelijk werklozen. Zo zullen vanaf vandaag, 9 september, 120.000 tijdelijk werklozen rechtstreeks door VDAB gecontacteerd. Daarin zal een aangepast opleidingsaanbod aangeboden worden. Op de website www.vdab.be/blijf-in-beweging wordt alle informatie verzameld.

Hieronder de verdeling per provincie:

 

Provincie

Mail

Brief

Antwerpen

21242

13497

Limburg

9218

5249

Oost-Vlaanderen

15878

11105

Vlaams-Brabant

12044

11140

West-Vlaanderen

11397

8302

Totaal

69780

49743

Het aanbod van VDAB kan bijvoorbeeld bestaan uit begeleiding bij het aanmaken van een dossier via de servicelijn, het matchen van vacatures, loopbaanbegeleiding aanbieden of (online) opleiding. We hebben de voorbije maanden ook 4 miljoen euro extra geïnvesteerd in extra online opleidingen.

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits: “Tijdelijk werklozen mogen niet aan hun lot overgelaten worden en moeten worden gestimuleerd om ook tijdelijk bij een andere werkgever bij te springen, om opleidingen te volgen of om loopbaanbegeleiding te volgen. Voor het eerst zal VDAB nu proactief en rechtstreeks tijdelijk werklozen aanschrijven. Dat is uniek. Eerder al werd via sociale media een gerichte campagne gevoerd, maar nu komen daar gepersonaliseerde mails en brieven bij. Op die manier willen we ook voor wie tijdelijk werkloos is alle mogelijkheden die er zijn in de kijker zetten.”

Het volledige aanbod van VDAB is terug te vinden op: vdab.be/blijf-in-beweging

Nieuws

Minister Crevits kent investeringssteun toe voor nieuwbouw kinderopvang Hopsa in Neeroeteren

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssteun van 606.000 euro toe voor de nieuwbouw van Kinderopvang Hopsa in Neeroeteren bij Maaseik. In de kinderopvang zal plaats zijn voor 19 plaatsen 0 tot 3-jarigen. Hopsa krijgt hiermee een uitbreiding van 10 plaatsen voor kinderen.

Minister Crevits wil bloedafnames op PFAS uitbreiden naar verschillende plaatsen in Vlaanderen

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits laat de PFAS-bloedafnames uitbreiden naar verschillende met PFAS-verontreinigde gebieden in Vlaanderen. Het moet meer inzicht bieden in de blootstelling aan PFAS in het bloed van mensen. Het gaat onder meer over Beringen en Ronse. Er wordt ook verder onderzoek gevoerd om te bepalen waar er nog in Vlaanderen extra steekproeven kunnen plaatsvinden.

Vlaams minister Hilde Crevits versterkt De Druglijn

De Druglijn kent een grote toename van hulpvragen van (jonge) mensen die middelen gebruiken. Bovendien komen er ook steeds meer zwaardere problematieken aan bod. Mensen kunnen bij de Druglijn terecht voor vragen, een eerste advies en hulp met betrekking tot drank, drugs, pillen, gokken en overmatig gamen. Om aan de stijgende nood tegemoet te komen, trekt Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Hilde Crevits 150.000 euro uit om de Druglijn te versterken, de bereikbaarheid te vergroten en zo meer mensen te kunnen helpen.