Vlaams minister Hilde Crevits helpt kmo's de digitale sprong maken

Publicatiedatum

Auteur

Liese Vleirick-Lecluyse

Deel dit artikel

De coronacrisis heeft aangetoond dat er nog meer moet worden ingezet op digitalisering. Ook de experten uit de relancecomités onderstreepten het belang van het digitale voor het herstel van onze economie en arbeidsmarkt. Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits lanceert daarom een eerste oproep voor gerichte steun voor digitale transformatieprojecten om kmo’s de kans te geven voluit digitaal te gaan en zich op die wijze klaar te stomen voor de toekomst.

Digitalisering is vandaag niet meer weg te denken uit onze maatschappij en bedrijfsleven. Inzetten op het digitale biedt voor Vlaanderen enorme opportuniteiten voor zowel de maatschappij als de economie en kan onze productiviteit een ongeziene boost geven. Hoewel er vandaag de dag al verschillende goede digitale technologieën beschikbaar zijn, blijven veel ondernemingen nog achterop hinken inzake digitalisering.

Het doel van de nieuwe oproep is om kmo’s te laten ondersteunen door een externe deskundige en zo een grote stap voorwaarts te zetten op vlak van hun digitale activiteiten. Op die manier stomen we onze bedrijven klaar voor de toekomst. Het gaar hierbij om digitaliseringsprojecten met een hoge ambitie die vernieuwend en belangrijk zijn voor de onderneming en bovendien snel implementeerbaar zijn. Projecten kunnen zich richten op zowel producten, diensten als processen van ondernemingen en dienen een duidelijke bijdrage te leveren aan de overgang naar een data-gedreven organisatie. 

Ingediende projecten kunnen 50% steun krijgen met een maximum van 50.000 euro per project. Een project bestaat steeds uit een verplichte samenwerking met een externe deskundige. Er wordt voor deze oproep in een totaalbudget van 2,5 miljoen euro voorzien.

Projectaanvragen kunnen online ingediend worden vanaf 1 september via de website van VLAIO. De deadline voor het indienen van deze aanvraag is 31 oktober. Alle informatie over de oproep en aanvraagprocedure: www.vlaio.be/digitaletransformatie .

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits: “ De toekomst is digitaal en gebaseerd op data. Dat hebben ook de experts van de relancecomités onlangs nog maar eens aangegeven. Onze kmo’s moeten volop mee in dat digitale verhaal. Daarom lanceert VLAIO nu een eerste oproep voor digitale transformatieprojecten bij kmo’s. Ondernemingen kunnen vernieuwende en efficiënte projecten indien die hun onderneming op weg zetten naar een digitale toekomst. Ingediende projecten kunnen op 50% steun rekenen, goed voor een totaalbudget van 2,5 miljoen euro.”

Nieuws

Minister Crevits kent investeringssteun toe voor nieuwbouw kinderopvang Hopsa in Neeroeteren

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssteun van 606.000 euro toe voor de nieuwbouw van Kinderopvang Hopsa in Neeroeteren bij Maaseik. In de kinderopvang zal plaats zijn voor 19 plaatsen 0 tot 3-jarigen. Hopsa krijgt hiermee een uitbreiding van 10 plaatsen voor kinderen.

Minister Crevits wil bloedafnames op PFAS uitbreiden naar verschillende plaatsen in Vlaanderen

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits laat de PFAS-bloedafnames uitbreiden naar verschillende met PFAS-verontreinigde gebieden in Vlaanderen. Het moet meer inzicht bieden in de blootstelling aan PFAS in het bloed van mensen. Het gaat onder meer over Beringen en Ronse. Er wordt ook verder onderzoek gevoerd om te bepalen waar er nog in Vlaanderen extra steekproeven kunnen plaatsvinden.

Vlaams minister Hilde Crevits versterkt De Druglijn

De Druglijn kent een grote toename van hulpvragen van (jonge) mensen die middelen gebruiken. Bovendien komen er ook steeds meer zwaardere problematieken aan bod. Mensen kunnen bij de Druglijn terecht voor vragen, een eerste advies en hulp met betrekking tot drank, drugs, pillen, gokken en overmatig gamen. Om aan de stijgende nood tegemoet te komen, trekt Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Hilde Crevits 150.000 euro uit om de Druglijn te versterken, de bereikbaarheid te vergroten en zo meer mensen te kunnen helpen.