Ook kappers hebben recht op de corona hinderpremie

Publicatiedatum

Auteur

Liese Vleirick-Lecluyse

Deel dit artikel

Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits laat weten dat ook de kappers recht hebben op de corona hinderpremie. Vandaag werd door de Federale Regering beslist dat kappers hun zaak volledig moeten sluiten. Op die manier kunnen ook zij een beroep doen op de premie van 4.000 euro.

De voorbije dagen en weken werden al verschillende maatregelen genomen om ondernemingen en winkels die getroffen worden door de coronamaatregelen te ondersteunen en te voorkomen dat ze in zware financiële problemen komen. Vorige woensdag (18 maart 2020) werd de corona hinderpremie al uitgebreid. Zo hebben alle ondernemingen en winkels die volledig moeten sluiten naar aanleiding van de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad recht op de corona hinderpremie van 4.000 euro. Een onderneming kan voor maximaal 5 exploitatiezetels een premie krijgen op voorwaarde dat er in de bijkomende exploitatiezetels minstens 1 voltijdse werknemer tewerkgesteld is.

Nu werd door de Federale Regering ook beslist dat kappers hun zaak volledig moeten sluiten. Dus ook zij kunnen nu een beroep doen op de premie van 4.000 euro.

De aanvragen moeten worden ingediend binnen de maand na het aflopen van de verplichte sluiting bij het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Meer duidelijkheid over het aanvragen van die nieuwe premie, zal binnenkort beschikbaar zijn. Wil je deze info zodra beschikbaar in je mailbox ontvangen, surf naar: https://www.vlaio.be/nl/content/aanvraag-meer-informatie-over-de-corona-hinderpremie en laat uw gegevens daar achter.

Ondertussen hebben al bijna 110.000 ondernemers zich aangemeld via het webformulier van VLAIO.

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits: “Ten gevolge van de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad moeten nu ook de kappers verplicht sluiten. Wie verplicht de onderneming of winkel moet sluiten krijgt een premie van 4.000 euro, nu zullen dus ook kappers daar recht op hebben. Het is goed dat die duidelijkheid er nu is.”

Nieuws

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor sociaal overleg voor 150.000 personeelsleden van de lokale en de provinciale besturen

Er is een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor het Comité C1. Het Comité C1 speelt een cruciale rol in het sociaal overleg voor de bepaling van de loon- en de arbeidsvoorwaarden voor ongeveer 150.000 personeelsleden van de lokale en de provinciale besturen. Op het kabinet van minister-president Matthias Diependaele hebben de Vlaamse Regering, vertegenwoordigd door de ministers Hilde Crevits, Caroline Gennez en Matthias Diependaele, de vakorganisaties ACOD LRB, ACV Openbare Diensten en VSOA LRB, en de werkgeversorganisaties VVSG, VVP en Zorgnet-Icuro de nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hiermee wordt het sociaal overleg hersteld.

Minister Crevits benoemt aangewezen burgemeester Oudenburg niet

Vlaams minister van Binnenland Hilde Crevits beslist om de aangewezen burgemeester van Oudenburg Anthony Dumarey niet te benoemen na onder meer een negatief advies van de gouverneur van West-Vlaanderen. Daarnaast heeft ze nog een aantal burgemeesters benoemd. In totaal zijn er nu in 283 gemeenten burgemeesters benoemd.

Minister Crevits verwerpt klacht van vzw Liga voor Mensenrechten rond huisarresten in Antwerpen

De vzw Liga voor Mensenrechten diende een klacht in bij het Agentschap Binnenlands Bestuur tegen de beslissing van de burgemeester van Antwerpen. Die legde een huisarrest op aan verschillende personen tijdens oudejaarsnacht. Vlaams minister van Binnenland Hilde Crevits verwerpt na onderzoek de elementen in de klacht en zal geen bijkomende toezichtsmaatregel opleggen aan de stad Antwerpen.