Minister Crevits kent bijna 1,9 miljoen euro investeringssteun toe voor nieuwbouw kinderdagverblijf in Wachtebeke

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent bijna 1,9 miljoen euro toe voor de nieuwbouw van het kinderdagverblijf Kindervreugd op het Dr. Jules Persynplein in Wachtebeke. De nieuwbouw komt bij de Sint-Laureinsschool en zal 63 plaatsen tellen.

“Kindervreugd is een gevestigde waarde in Wachtebeke. Het huidige gebouw is aan vervanging toe voor de opvang van 63 baby’s en peuters. Er komt nieuwe moderne infrastructuur die meer comfort zal bieden voor de kinderopvang. Het gaat om een knap project waarbij de overgang van de kinderopvang naar de kleuterschool vlot kan verlopen. Vanuit Vlaanderen geven we een investeringssteun van 1,9 miljoen euro.” Hilde Crevits

 

Kindervreugd is momenteel gehuisvest in het centrum van Wachtebeke, achter de kerk en bij de lagere school Sint-Laureins. Het huidige gebouw dateert van eind de jaren ’70 en is verouderd. Op termijn zal de school op het Persynplein tot kleuterschool gerenoveerd worden en daar komt ook het nieuwe kinderdagverblijf. Tegen de westvleugel van het schoolgebouw wordt het nieuwe kinderdagverblijf gebouwd met een gemeenschappelijke polyvalente ruimte tussen de twee gebouwen. Daar komt ook een toegang naar het kinderdagverblijf en de school.

 

De nieuwbouw wordt gerealiseerd voor 4 leefgroepen van maximaal 18 kinderen, voor baby’s en peuters, met een groene speelzone. Er zijn ook ruimtes voor het personeel, technische ruimtes, ruimtes voor het aanleveren van voeding, fietsenstallingen enz. Het geheel zal een speels karakter hebben met een kindvriendelijke uitstraling. Het is tegelijk de bedoeling om in ruimte te voorzien voor het instapklasje van de school wat moet zorgen voor een warme en vlotte overgang van kinderopvang naar school.  Ouders zullen bij de overstap naar school nog deels een beroep kunnen doen op de kinderopvang en omgekeerd.

 

De kostprijs voor de bouw wordt geraamd op ongeveer 3 miljoen euro. Via het Vlaams Infrastructuurfonds kent Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits een investeringssteun toe van bijna 1,9 miljoen euro.

 

De aanbestedingen zullen in het voorjaar 2024 gebeuren, tegen Pasen 2026 hoopt men het nieuwe kinderdagverblijf in gebruik te kunnen nemen.

Nieuws

Minister Crevits neemt maatregelen om de werkdruk van het personeel in de woonzorgcentra te verlichten

Vandaag heeft de Vlaamse Regering op voorstel van minister Crevits verschillende maatregelen genomen om het personeel in de woonzorgcentra te versterken. Met deze maatregelen wil minister Crevits de werkdruk op de vloer verminderen. Het gaat onder meer over de financiële ondersteuning van jobstudenten deze zomer, de financiering van meer medewerkers in de basiszorg en de verhoging van de vergoeding van de anciënniteit. Daarnaast zet ze ook stappen om de schotten tussen de sectoren verder af te breken. Het gaat om een investering van 31 miljoen euro.

Minister Crevits kent investeringssteun toe voor UZ Leuven

UZ Leuven kan rekenen op 14,7 miljoen euro jaarlijkse investeringssteun voor belangrijke infrastructuurwerken. De Vlaamse Regering nam hierover vorig jaar al een eerste beslissing. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits keurde nu de finale voorstellen van de uitgewerkte dossiers goed. Er staan in Leuven belangrijke nieuwe bouwprojecten op stapel die belangrijk zijn voor de patiënten en het personeel.

Afgestudeerde studenten verpleegkunde krijgen opnieuw vergoeding van 1.000 euro

Elke bachelorstudent verpleegkunde die in het academiejaar 2023-2024 afstudeert, zal 1.000 euro ontvangen als tussenkomst in de onkosten van hun contractstage in het laatste jaar van hun opleiding. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits beslist.