Investeringssubsidie voor een nieuwbouw aan de kinderopvang Meneer Miel in Galbergen bij Mol

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssubsidie toe voor een nieuwbouw aan de kinderopvang Meneer Miel in Galbergen bij Mol. Het gaat om een subsidie voor 16 plaatsen kinderopvang. De nieuwbouw komt op de campus van het dienstencentrum De Witte Mol. De werking van het kinderdagverblijf staat wel los van de het dienstencentrum.

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits: “Het kinderdagverblijf Meneer Miel in Galbergen bij Mol heeft nood aan een nieuw gebouw. Baby’s en peuters zullen in het nieuwe gebouw op goede zorgen en het nodige comfort kunnen rekenen. De initiatiefnemer kiest ervoor om inclusief te werken en wil kinderen met een beperking ook al in vroeg in de gewone kinderopvang een plaats geven en hen ondersteunen waar nodig.”

Het project Meneer Miel biedt opvang aan baby’s en peuters.  Er is ook aandacht voor inclusie met een aanbod voor baby’s en peuters met een beperking. Er wordt gestart met 16 inkomens- gerelateerde plaatsen, om dan de komende jaren uit te breiden naar 36 plaatsen.

De nieuwbouw omvat een gelijkvloers en een gedeeltelijke verdieping met een plat dak.  De bedoeling is op termijn 2 leefgroepen te realiseren die onderling met elkaar verbonden zijn met de verzorgingsruimte en de leefruimte.  Voor kindjes met speciale zorgnoden is in een therapieruimte voorzien. Er komt ook een keuken, een gemeenschappelijke ruimte en er is ruimte om de kinderen buiten te laten spelen.

De kostprijs wordt op ruim 1,7 miljoen euro geraamd. Minister Crevits zorgt voor een investeringssubsidie van ruim 520.0000 euro. De Vlaamse investering gebeurt via VIPA, het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden.  Intussen zijn de werken gestart. Het gebouw zal omstreeks januari 2025 in gebruik genomen worden.

 

 

Nieuws

Minister Crevits kent investeringssteun toe voor nieuwbouw kinderopvang Hopsa in Neeroeteren

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssteun van 606.000 euro toe voor de nieuwbouw van Kinderopvang Hopsa in Neeroeteren bij Maaseik. In de kinderopvang zal plaats zijn voor 19 plaatsen 0 tot 3-jarigen. Hopsa krijgt hiermee een uitbreiding van 10 plaatsen voor kinderen.

Minister Crevits wil bloedafnames op PFAS uitbreiden naar verschillende plaatsen in Vlaanderen

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits laat de PFAS-bloedafnames uitbreiden naar verschillende met PFAS-verontreinigde gebieden in Vlaanderen. Het moet meer inzicht bieden in de blootstelling aan PFAS in het bloed van mensen. Het gaat onder meer over Beringen en Ronse. Er wordt ook verder onderzoek gevoerd om te bepalen waar er nog in Vlaanderen extra steekproeven kunnen plaatsvinden.

Vlaams minister Hilde Crevits versterkt De Druglijn

De Druglijn kent een grote toename van hulpvragen van (jonge) mensen die middelen gebruiken. Bovendien komen er ook steeds meer zwaardere problematieken aan bod. Mensen kunnen bij de Druglijn terecht voor vragen, een eerste advies en hulp met betrekking tot drank, drugs, pillen, gokken en overmatig gamen. Om aan de stijgende nood tegemoet te komen, trekt Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Hilde Crevits 150.000 euro uit om de Druglijn te versterken, de bereikbaarheid te vergroten en zo meer mensen te kunnen helpen.