Investeringssubsidie voor een nieuwbouw aan de kinderopvang Meneer Miel in Galbergen bij Mol

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssubsidie toe voor een nieuwbouw aan de kinderopvang Meneer Miel in Galbergen bij Mol. Het gaat om een subsidie voor 16 plaatsen kinderopvang. De nieuwbouw komt op de campus van het dienstencentrum De Witte Mol. De werking van het kinderdagverblijf staat wel los van de het dienstencentrum.

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits: “Het kinderdagverblijf Meneer Miel in Galbergen bij Mol heeft nood aan een nieuw gebouw. Baby’s en peuters zullen in het nieuwe gebouw op goede zorgen en het nodige comfort kunnen rekenen. De initiatiefnemer kiest ervoor om inclusief te werken en wil kinderen met een beperking ook al in vroeg in de gewone kinderopvang een plaats geven en hen ondersteunen waar nodig.”

Het project Meneer Miel biedt opvang aan baby’s en peuters.  Er is ook aandacht voor inclusie met een aanbod voor baby’s en peuters met een beperking. Er wordt gestart met 16 inkomens- gerelateerde plaatsen, om dan de komende jaren uit te breiden naar 36 plaatsen.

De nieuwbouw omvat een gelijkvloers en een gedeeltelijke verdieping met een plat dak.  De bedoeling is op termijn 2 leefgroepen te realiseren die onderling met elkaar verbonden zijn met de verzorgingsruimte en de leefruimte.  Voor kindjes met speciale zorgnoden is in een therapieruimte voorzien. Er komt ook een keuken, een gemeenschappelijke ruimte en er is ruimte om de kinderen buiten te laten spelen.

De kostprijs wordt op ruim 1,7 miljoen euro geraamd. Minister Crevits zorgt voor een investeringssubsidie van ruim 520.0000 euro. De Vlaamse investering gebeurt via VIPA, het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden.  Intussen zijn de werken gestart. Het gebouw zal omstreeks januari 2025 in gebruik genomen worden.

 

 

Nieuws

Jongeren en kortgeschoolden zijn op 13 oktober 2024 minder gaan stemmen

Uit een evaluatie van de opkomstplicht in opdracht van Vlaams minister van Binnenland Hilde Crevits blijkt dat vooral jongeren en kortgeschoolden minder deelnemen aan de verkiezingen. Ook het sociaal weefsel in een gemeente en de interesse in politiek spelen een rol. Er zijn verschillende redenen waarom mensen al dan niet gaan stemmen. De belangrijkste reden is niet van principiële, maar eerder van praktische aard namelijk “onmogelijkheid” wegens ziekte, vakantie of andere geplande activiteiten. Daarnaast spelen ook politieke beweegredenen en een gebrek aan kennis die burgers ervaren mee. En overheidscampagnes blijken weinig effect te hebben om mensen te overtuigen.

Vernietiging gemeenteraadsbeslissing van Maasmechelen rond het advies over de erkenningsaanvraag van de Tevhid-moskee.

Vlaams minister van Binnenland Hilde Crevits beslist om naar aanleiding van een klacht de gemeenteraadsbeslissing van Maasmechelen te vernietigen wegens schending van het onpartijdigheidsbeginsel en belangenvermenging in hoofde van een schepen.

Nederlands als rode draad in inburgeringsbeleid: kansen én inspanningen

Het Nederlands is dé sleutel om deel te nemen aan onze samenleving. Vlaams minister Hilde Crevits zal daarom voor inburgeraars het vereiste taalniveau optrekken naar B1 mondeling. Om dat niveau te halen, zal het traject aangepast worden, met meer begeleiding en ondersteuning.