Investeringssteun van 897.000 euro voor Centrum Geestelijke & revalidatievoorziening Integra in Genk

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssteun toe van 897.000 euro voor de verbouwing en de uitbreiding van de ambulante zorgvoorziening Integra in de Henri Decleenestraat in Genk. Een bestaand pand op de Welzijnscampus zal onderhanden worden genomen. Het zal plaats bieden aan het preventie- en zorgaanbod inclusief de gespecialiseerde verslavingszorg van Integra

“Integra is in Limburg een belangrijk aanspreekpunt voor jongeren en volwassenen met zorgnoden. Laagdrempelig en klantvriendelijk. De huidige infrastructuur in Genk voldoet niet langer. Een verbouwing en uitbreiding dringt zich op. Vanuit Vlaanderen investeren we mee in dergelijke projecten. We kennen een investeringssteun toe van 897.000 euro.” Hilde Crevits

 

Integra biedt in Limburg een toegankelijk ambulant preventie- en zorgaanbod aan dat afgestemd is op de noden van de bevolking, van kinderen, jongeren tot volwassenen. In het bijzonder voor de meest kwetsbaren. Er is eveneens een gespecialiseerd aanbod voor personen met verslavingsproblemen.

 

Integra plant de aankoop en de totaalverbouwing van een pand in de Henri Decleenestraat, aan de rand van de Welzijnscampus. Voordeel is dat andere diensten zoals CAW en OCMW vlakbij aanwezig zijn en er onderling goed kan worden samengewerkt en afgestemd.

 

De bedoeling is om het bestaande pand ‘Dispensarium’ te verbouwen tot een compact en duurzaam gebouw met een hedendaagse architectuur. Een gebouw met een nieuwe look wat de leefkwaliteit en de uitstraling in de omgeving zal bevorderen, waarbij de omliggende parksfeer van de Welzijnscampus behouden blijft. De site is vlot bereikbaar via het openbaar vervoer. Er komen 2 aparte ingangen voor de 2 verschillende zorgvormen. Er komen onder meer 13 gespreksruimtes en ruimtes voor het personeel.

 

Via het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden kent Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits een investeringssteun toe van 897.000 euro. De totale kostprijs van het project bedraagt om en bij de 2,5 miljoen euro.

 

De start van de werken is gepland in de zomer van 2024 en het is de bedoeling het gebouw uiterlijk in 2026 in gebruik te nemen.

Nieuws

Jongeren en kortgeschoolden zijn op 13 oktober 2024 minder gaan stemmen

Uit een evaluatie van de opkomstplicht in opdracht van Vlaams minister van Binnenland Hilde Crevits blijkt dat vooral jongeren en kortgeschoolden minder deelnemen aan de verkiezingen. Ook het sociaal weefsel in een gemeente en de interesse in politiek spelen een rol. Er zijn verschillende redenen waarom mensen al dan niet gaan stemmen. De belangrijkste reden is niet van principiële, maar eerder van praktische aard namelijk “onmogelijkheid” wegens ziekte, vakantie of andere geplande activiteiten. Daarnaast spelen ook politieke beweegredenen en een gebrek aan kennis die burgers ervaren mee. En overheidscampagnes blijken weinig effect te hebben om mensen te overtuigen.

Vernietiging gemeenteraadsbeslissing van Maasmechelen rond het advies over de erkenningsaanvraag van de Tevhid-moskee.

Vlaams minister van Binnenland Hilde Crevits beslist om naar aanleiding van een klacht de gemeenteraadsbeslissing van Maasmechelen te vernietigen wegens schending van het onpartijdigheidsbeginsel en belangenvermenging in hoofde van een schepen.

Nederlands als rode draad in inburgeringsbeleid: kansen én inspanningen

Het Nederlands is dé sleutel om deel te nemen aan onze samenleving. Vlaams minister Hilde Crevits zal daarom voor inburgeraars het vereiste taalniveau optrekken naar B1 mondeling. Om dat niveau te halen, zal het traject aangepast worden, met meer begeleiding en ondersteuning.